sestdiena, 2011. gada 24. decembris

Biezpiena kēksiņi


200 g biezpiena,
200 g cukura,

180 - 200 g miltu, jāskatās kādas olas, mazām olām 200 gr miltu būs par daudz, sanāks par cietu mīkla, tāpēc var likt mazāk, kādus 180 gr
150 g sviesta,
3 olas,
1 tējkarote cepamā pulvera.





1. Sakuļ olas ar cukuru. 
2. Masai pievieno biezpienu. Vēlams izberzt caur sietu, lai gaisīgāki kēksiņi, citādi būs biezpiena gabaliņi un kēksiņi būs pacieti. Lai apietu šo beršanas procesu, es mūsu vietējo biezpienu pamēģināju aizstāt ar igauņu biezpienu Ricotta, kas ir krēmīgāks savā struktūrā, noriskēju pat piekult pie sakultajām olām ar cukuru, kūlās ļoti labi, iztiku bez nogurdinošā beršanas procesa. 
3. Tālāk pievieno izkausētu sviestu. 
4. Cepamo pulveri samaisa ar miltiem, un šo maisījumu sijājot pakāpeniski pievieno biezpiena masai. 

Iesilda cepeškrāsni, pilda formiņās un liek cepties. Jācep aptuveni 20 minūtes 180 grādu temperatūrā (katram krāsns tomēr cep citādāk, tāpēc sekojiet līdzi kēksiņu krāsai, lai nepaliek galīgi brūni). 

P.S. Kēksiņos var likt visādus gardumus, piemēram, iespiest gabaliņu šokolādes vai pusi no konfektes Gotiņa. Var mīklai pievienot sagrieztus konservētos persikus vai rozīnes. Garšīgi! :)

1 komentārs: