svētdiena, 2017. gada 1. oktobris

Garneļu salāti ar avokado un mango


100 g salātlapu - tās, kas vislabāk garšo
400 g vārītu mazo garneļu
1 mango (~250 g)
2 nelieli avokado (~250 g)
1 ēd.k. avokado eļļas, bet principa var iztikt bez, jo avokado krēmīgums un mango sulīgums ir pietiekošs mitruma avots.
1 ēd.k. laima vai citrona sulas avokado apslacīšanai
čili pēc garšas - smalki sakapāts (man bija pusīte no maziņa čili pipariņa)
sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas un vajadzības, es nepievienoju, jo man garšo tāpat :)


Tās ir aptuvenās proporcijas, salātlapas var likt vairāk un garneles mazāk, jo tās tomēr nav lēts prieks, tad nu var variēt ar proporcijām pēc izvēles. Mango un avokado nesveru, parasti lieku 2 nelielus avokado un 1 mango, jo grūti jau tā notrāpīt uz tiem svariem, un lieko jau ārā nemetīs :)
Garneles parasti ņemu vārītās, saldētās un atlaidinu, bet droši var ņemt arī tās, kas ir plastmasas trauciņos šķidrumā.

1. Salātlapas sasmalcinām, ja ir smalcināmās, es parasti izvēlos parastos salātus un sagriežu nevis plucinu, jo tā kā garneles ir mazas, tad man nepatīk pārāk lieli lapu gabali., un kaut kā arī tajos lielajos lapu gabalos viss nogrimst, grūti samaisīt kopā.
2. Nomizojam mango un sagriežam nelielos gabaliņos, ne lielākos par pašām garnelēm. Man pat vairāk patīk tādi pusgarneļu lieluma gabaliņi.
3. Nomizojam un sagriežam gabaliņos avokado, arī ne lielākos par pašām garnelēm un apmaisam ar citronu vai laima sulu, lai nepaliktu melni.
4. Smalki sagriežam čili piparu - es parasti nelieku daudz, ņemu no mazā pipariņa pusi un griežu ļoti smalki, lai vairāk atgādina sasmalcinātus zaļumus.
5. Jaucam kopā salātlapas, garneles, mango, avokado un čili. Samaisām un pēc nepieciešamības pievienojam avokado eļļu un sāli un piparus. Eļļu pievienoju ne vairāk kā vienu ēdamkaroti, bet vispār var iztikt bez, jo mango ir sulīgs. Var iztikt arī bez sāls un pipariem, iesaku vispirms pagaršot :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru