60 g miltu,
40 g kakao,
1 tējkarote kukurūzas cietes,
3/4 tējkarotes cepamā pulvera,
1/2 tējkarote sāls,
115 g sviesta istabas temperatūrā,
110 g brūnā cukura - es izmantoju Dansuker Demerara cukuru,
50 g baltā cukura,
1 liela ola istabas temperatūrā,
1 tējkarote vaniļas ekstrakta - ja nav, var izmantot vaniļas cukuru,
100 g M&Ms - aptuveni 3/4 mīklai, pārējais dekorēšanai.
Man no šī mīklas daudzuma sanāk kādi 10 cepumi. Lielums? Smuki ieguļ manā plaukstā :)
Jāsaka, ka nākamreiz es visdrīzāk konfektes mīklā nemaisīšu, bet izmantošu tikai dekorēšanai, jo manai gaumei sanāca dikti par saldu dēļ iemaisītajām končiņām, bet pati mīkla bez konfektēm garšoja dievīgi, domāju, jau ka beigās nemaz nebūs ko cept :D
Liekam bļodā sviestu, brūno un balto cukuru un sāli. Kuļ ar mikseri, kamēr iegūst viendabīgu (cik nu iespējams, kuļot tādu daudzumu cukura) masu. Es kūlu kādas 5 minūtes. Pēc tam liek klāt olu un vaniļas ekstraktu un kuļ uz nelieliem miksera apgriezieniem.
Sajauc atsevišķā traukā miltus, kakao, cepamo pulveri un kukurūzas cieti. Pēc tam caur sietu pamazām sijā klāt masai un iemaisa. Es izmantoju mikseri ar spirālveidīgajām lāpstiņām, jo man viņš izturīgs. Ja mikseris ir tāds pāšvakāks, labāk mēģināt iemaisīt ar roku. Jāsaka gan, ka vislabāk palūgt kādu vīriešcilvēķu palīgā, lai roka nesāp, jo masa visai stingra sanāk.
Pēc tam beram klāt M&Ms un iemaisām. Esmu pievienojusi miglainu bildi ar mīklu, labāka, diemžēl, nesanāca, bet vismaz aptuveni varēsiet apjaust, cik stingra mīkla sanāk, un ka tas ir ok :)
Pēc tam ar karoti vai roku, kā nu kuram patīk, paņemam mīklas piciņu, saveļam ar rokām bumbiņā, saplacinām, iespiežam pa virsu vēl kādu M&Msu un liekam uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru. Plītij jābūt uzkarsētai līdz 180°, cep aptuveni 10 minūtes. Tā kā plītis katram atšķirīgas, vēlams pabakstīt, vai nav galīgi jēls cepumiņš, bet pārcept arī nav labi. Maksimālais cepšanas laiks varētu būt 15 min.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru