2 glāzes miltu,
1 glāze cukura mīklai un 2 ēdk. virsiņai,
3 olas (2 mīklai, viena virsiņai),
1 tējkarote cepamā pulvera,
1 ēdamkarote vanilīna cukura,
5 ēdamkarotes skābā krējuma,
Rabarberi (daudzums pēc pašu izvēles),
Kanēlis
Sakuļ 2 olas ar cukuru, vanilīna cukuru un kefīru. Iejauc sakultajā masā izsijāt tējkaroti cepamā pulvera un 2 glāzes miltu. Sajauc to visu viendabīgā masā, tāda kā pabieza pankūku mīkla, bet tāda, kas nepil. Mīklu liek maliņā atpūsties un mizo rabarberus vai ābolus, manā gadījumā tie bija rabarberi.
Rabarberus nomizo un sagriež paplānās šķēlītēs. Ja gribas, lai saldāka plātsmaize, tad var apkaisīt rabarberus ar cukuru (šis cukurs nav ierēķināts sastāvdaļās). Es tos parasti apkaisu ar kanēli + cukuru.
Gatavojam pārliešanas masu - saputojam 1 ola + 5 ēdk. krējuma + 2 ēdk. cukura.
Pannā ieklāj cepamo papīru un lej iekšā mīklu. Kārto rabarberus, pārlej sakulto krējumu ar olu un cukuru, pārkaisa kanēli un liek 180 - 200 grādos cepties. Cep aptuveni 30 - 35 min. Protams, atkarībā no cepeškrāsns laiks var mainīties, pārbaudiet gatavību ar kociņu :)
Loti gaešīgi sanāca! Paldies par recepti 😜
AtbildētDzēstCik lielu pannu jūs izmantojāt?
AtbildētDzēstCepu standarta cepeškrāsns pannā.
Dzēst