70 g sviesta (saldkrējuma);
1 paciņa Selgas šokolādes cepumu (180 grami);
600 g svaigā siera (piemēram, Kārums vai Philadelphia);
200 g cukura;
Lielā bundža konservētu persiku (ap 800 – 840 g aptuveni);
30 g želatīna (būs jādala uz pusēm, tāpēc es izvēlos 15 gr paciņas).
Izmantotā kūkas forma - Ø26cm
PAMATNE:
- Smalki saberž cepumus. Ja gribas stingrāku pamatni, tad saberž gandrīz miltos. Man vairāk patīk, ja cepumi ir kā šķīstošās kafijas granulas, tad pamatne irdenāka.
- Kad cepumi sadrupināti, tajos iemaisa izkausētu sviestu, izveido viendabīgu masu.
- Masu klāj kūkas veidnē, veidojot tādu kā groziņu. Es izmantoju kūkas formu ar noņemamām malām. Daudzi iesaka cepumu masu kārtīgi pieblietēt pie malām, turēt ledusskapī, pacept 10 min utt. es nedaru neko no tā. Es to cepumu masu tikai izlīdzinu ar karoti vai rokām, cenšoties nespiest pārak stipri klāt, tikai izlīdzinu, lai nav caurumu. Šādā veidā tā apakša pēc tam ir irdena un garšo ne tik ļoti pēc selgas, jo sasūcas arī ar siera masas garšiņām. Ja pārāk stipri saspaida, apakša ir cieta, grūti nokniebjama un garšo vienkārši pēc cepuma.
- Aplej 15 gramus želatīna ar aukstu ūdeni (apmēram 100ml), izmaisa, lai graudiņi atdalās un nepaliek kunkulī, un liek maliņā, lai briest, tikmēr gatavo siera masu. Es parasti želatīnu briedinu krūzē, jo to pēc tam ērti ievietot bļodiņā ar karstu ūdeni.
- Bļodā ar mikseri sajauc svaigo sieru ar cukuru. Sablendē pusi no persikiem (bez šķidruma) un pievieno siera masai. Var ar karoti maisīt vai uz maza ātruma ar mikseri.
- Bļodiņā ar karstu ūdeni liek iekšā krūzi ar uzbriedināto želatīnu un lēnām maisa, līdz viss želatīns ir izkusis šķidrumā bez graudiņiem.
- Izkausēto želatīnu lej lēnām siera masā un maisa, jāizmaisa kārtīgi. Masa paliek salīdzinoši šķidrāka, bet tas nekas, tā tam jābūt.
- Sagatavoto siera masu lej traukā ar cepumu groziņu un liek ledusskapī uz kādu stundiņu. Virsū vēlams uzlikt vai nu šķīvi, vāku vai arī pārklāt ar foliju vai pārtikas plēvi, lai nesavelkas ar ledusskapja aromātiem.
VIRSIŅA:
- Sablendē atlikušos persikus, pievienojot klāt arī nedaudz sīrupa. Ja bundžā bijis pietiekoši daudz persiku, pievieno kādus 100 ml sīrupa. Ja nu bundža pievīlusi un persiku augšai palicis mazāk kā siera masai, var droši liet klāt vairāk sīrupa, kādus 200 ml.
- Uzbriedina 15 g želatīna tāpat kā pamatmasai, izkausē karstā ūdens peldē un lej klāt sablendētajai persiku masai, kārtīgi samaisa un lej virsū kūkai.
Ja kūku taisa formā ar noņemamām malām, tad pirms malu noņemšanas, kad kūka gatava, virskārta uzmanīgi jāatdala no formas malām, un tikai tad var taisīt vaļā, jo persiku virsiņa pielīp pie formas un plīst, kad malas papleš lielākas. Siera masa un cepumu masa atdalās bez problēmām.
Ļoti garšīgi, ātri un vienkārši!
AtbildētDzēstMan ar garšo!
AtbildētDzēstIzskatās gardi!
AtbildētDzēst