200 g melnās šokolādes
300 g sviesta
6 olas
200 g cukura (ja šokolāde ar cukuru, tad ar šo daudzumu pilnībā pietiek, bet, ja šokolāde, ir bez cukura, tad vajadzēs vairāk, lai gan vislabāk ir garšot mīklu un likt cukuru pēc savas gaumes)
150 g milti
60 g kakao
1 tējkarote cepamā pulvera
No šī produktu daudzuma sanāk padaudz kēksiņu, tāpēc, ja gribas tikai pagaršot un saprast, vai garšo, var visu dalīt uz 2 un taisīt pusporciju.
Ķersimies klāt kēksiņu cepšanai!
Sviestu un daļu cukura (piemēram, 50 gr), nepārtraukti maisot, izkausē ūdens peldē, t.i., trauks ar masu atrodas katliņā ar ūdeni, kurš vārās uz mazas uguns. Es tam parasti izmantoju divus katliņus, no kuriem viens ir mazāks par otru, bet ievietojas lielajā un ar osiņām "uzsēžas" uz lielākā katla malas, tādējādi šis pasākums ir drošs - nekas neizšļakstās un ūdens nenonāk traukā ar masu. Tātad, kad sviesta un cukura masa ir izkususi, pievieno klāt gabaliņos salauztu melno šokolādi un turpina maisīt līdz šokolāde ir izkususi. Ņemam trauku laukā no ūdens un atdzesējam.
Kamēr dziest šokolādes masa, sakuļ atlikušo cukuru ar olām. Abas masas samaisa kopā un tad pamazām maisot iesijā iekšā kakao un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri.
Mazajās formiņās cep 180 grādos kādas 15 minūtes. Kad kēksiņi uzpūtušies un virsa aprauta sausa, ņem lakā - tad apkārt būs kraukšķīga garoziņa, bet iekšā mitrs kēksiņš.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru